Bliži se kraj škole, ali ne i kraj projekta Odaberi sport u koji se uključila i jedna mama, Jelena Koblar, koja se bavi konjičkim sportovima

IOS Matije Gupca 2 MG_3008

Bliži se kraj škole, ali ne i kraj projekta Odaberi sport u koji se uključila i jedna mama, Jelena Koblar, koja se bavi konjičkim sportovima. Zainteresirala je cijeli razred za ovaj predivan sport i lijepe i snažne konje. Učiteljica Nina Marčetić i z zagrebačke O.Š. Matije Gupca poslala nam je nekoliko fotografija prezentacije mame Jelene o konjičkim sportovima. I djed djevojčice je nekad davno bio poznati jahač i po njemu je nazvan natjecateljski kup koji se još održava. Bravo za mame!
Zadatak projekta Odaberi sport je masovno uključivanje djece u šport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja športom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza: „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Zagreb“, gdje će dobiti i besplatnu sportsku opremu – judo kimono.
Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.

Lenta_element2_A4