U karanteni smo zbog korone
18/03/2020
Dragi prijatelji iz JudoIN #OstaniteDoma
23/03/2020

Fali vam JudoIN? U karanteni smo zbog korone

Karantena 2 IMG-11f33b666961a305b5bc9b3230084ada-V

U karanteni smo zbog korone. Nema treninga. Fali vam JudoIN? Sad pazite na svoje zdravlje i svih oko vas, ostanite doma i prije će proći ova pandemija. Ali, sjetite se i preko ovih fotografija iz Judo kluba Rijeka koliko nam je važan socijalni kontakt s drugima, druženje bez sigurne udaljenosti, zagrljaj, dodir ili sportski čvrsti judo zahvat. Neka vam to bude razlog više da još više pazite na upute liječnika za zdravlje, da se ne zarazite, pa da se što prije opet družimo u projektu JudoIN s vašim trenerima i prijateljima Slavišom Bradićem i Sandrom Uršičić.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA  velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.

LENTA