Intervju s judo trenericom Beatom Gsuzak

Beata WAL_0891_f_web

Beata WAL_0917_f_web

Cijeli intervju s judo trenericom Beatom Gsuzak čitat ćete uskoro u novom broju časopisa Odaberi sport. Izdvajamo njezinu preporuku: „Za djecu je najbolje što ranije krenuti s judom od 4. do 12. godine, jer omogućuje sveobuhvatan razvoj. Preporučila bih judo djeci i roditeljima iz razloga što će to njihovu djecu osnažiti fizički, ali i psihički, steći će nova prijateljstva i razna iskustva, naučit će se međusobnom poštovanju, empatiji, bontonu, naučiti se nositi s gubitkom ali i slaviti pobjedu. Kao trenerica sam sretna kada vidim da se dijete izborilo za sebe, a bilo je plaho po prirodi; sretni ste kada je dijete imalo smanjeni tonus mišića, a sada je očvrsnulo i osnažilo se; sretni ste kada se najmanja djeca žele odvojiti od roditelja i odvaže se ući u dvoranu. Sve su to možda sitnice ali u svijetu trenera su to stvarno velike stvari i veliki koraci“.

Cilj projekta Odaberi sport je masovno uključivanje djece u sport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja sportom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza: „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Zagreb“, gdje će dobiti i besplatnu sportsku opremu – judo kimono.

Lenta_element2_A4

Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  Udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.