Knjige "Mali sportaši"Serijal knjiga “Mali sportaši” namijenjen je djeci od 6 do 12 godina - dob uključivanja djece u sport. Ovi priručnici na afirmativan i djeci prilagođen način (ilustracije, fotografije, strip) daju opis 26 olimpijskih sportova, obrazlažu važnost bavljenja sportom, približavaju djeci načela olimpizma i Olimpijskih igara te ih motiviraju da sami odaberu tjelesnu aktivnost, tj. sport koji im se najviše sviđa.

Serijal „Mali sportaši“ objavljen je 2008. godine uz potporu Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), što je ujedno potvrda da ovi priručnici zadovoljavaju najviše standarde stručnosti u sportskoj literaturi. Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje 2011. godine knjige su pomoćno nastavno sredstvo za predmet Tjelesni odgoj i zdravstvena kultura od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Autori: Vitomir Spasović
Ilustrator: Matija Dražović


Author
Vitomir Spasović

Vitomir Spasović
Vitomir Spasović rođen je 1964. u Zagrebu, Hrvatska, gdje živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu za kineziologiju u Zagrebu.

Ostvario je izvrsnu sportsku karijeru kao član Hrvatskog judo reprezentacije, a 1992. je na svjetskom A turniru postao i prvi osvajač međunarodne medalje za Hrvatsku. Kasnije je bio trener kadeta i seniora i izbornik seniorske Hrvatske judo reprezentacije. Danas djeluje u području sportske pedagogije i bavi se projektima koji masovnije uključuju djecu u sport zbog pozitivnog utjecaja na njihov izgled i zdravlje, a pogotovo na njihovo ponašanje, navike i odgoj.

Razvio je projekte koji su u ovom području značajna pomoć roditeljima i djeci u odabiru najboljeg sporta za njih. Autor je serijala knjiga za djecu „Mali sportaši“, slikovnica „Olimpijske priče“ i projekta zdravstvene prevencije „Odaberi sport“. Za ove projekte autor je dobio podršku Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatskog olimpijskog odbora i nadležnih zdravstvenih i obrazovnih institucija.


Naruči knjigu