Nemojte stavljati zidove pred sebe

Zid 2 IMG_20191220_172632

Zid 4 IMG_20191220_172552

Nemojte stavljati zidove pred sebe. Ali, ako naiđete na zid, onda znajte da se zid može iskoristiti za razne stvari u treningu, recimo da se nasloniš na njega prilikom istezanja stražnjih mišića nogu, ili za vježbanje snage gurajući ga. U oba slučaja zid se nije pomakao ni milimetar, ali mi jesmo s trenericom Sandrom Uršičić u našim motoričkim sposobnostima! Program JudoIN ruši zidove! Judo klub Rijeka savladava sve prepreke.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA  velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Lenta_element2_A4

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.