Četvrti broj časopisa Odaberi sport odrađen online u karanteni #OstaniDoma
28/03/2020
U karanteni smo zbog korone. Nema treninga. #OstaniteDoma
29/03/2020

Odaberi sport – Sad ćemo u karanteni ostati na vezi on-line

Sad ćemo u karanteni ostati na vezi on-line. Sad ćemo vam pokazivati što smo naučili prije nego nas je korona virus zatvorio u kuće. Evo, ovo je moje prvo judo bacanje. Ovo bacanje izvodi se ovako: 1. prvo ovog malca što trenira sa mnom povučem prema sebi, 2. onda svoju ruku stavim ispod njegove, 3. okrenem mu leđa i povučem ga, 4. i evo ga, on je gore i samo ga bacim dole. Eto baš je lako, a bacanje se zove Ipon seoi nage. Odabrao sam sport, učim judo i japanski jezik. A svemu me naučio moj trener Denis Beljić, u OŠ Malešnica u Zagrebu.

Projekt „ODABERI SPORT“ omogućuje djeci besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza u  „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Centar“, gdje dobivaju i pripadajuću sportsku opremu (judo kimono). Projekt jača suradnju odgojno obrazovnih i sportskih institucija, paralelno se obraćajući i roditeljima, stvarajući utjecaj okruženja da je bavljenje sportom nešto što je opće prihvaćeno i dostupno. Cilj projekta Odaberi sport je masovno uključivanje djece u sport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja sportom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u navedenim klubovima.

LENTA

Provedbu Projekta Odaberi sport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.