Ona je odabrala taekwondo

Taekwando 3  _WAL9407_f_mala

Taekwando   _WAL9388_f_malaTaekwando 2  _WAL9389_f_mala

Ona je odabrala taekwondo!  Pogledajte ovu – taekwondo djevojčicu  –  zar ne zaslužuje peticu? To je Paula Anđela Benić, ide u 2.c razred  u zagrebačku O.Š Kralja Tomislava, a trenira u Taekwondo klubu Čigra. U njezinoj školi provodi se projekt Odaberi sport i Paula Anđela se potrudila svome razredu pokazati svoj sport taekwondo. Prvo je morala obući svu opremu, pa je svojim prijateljima pročitala referat o ovome sportu (koji je sama napisala), a onda je žustro pokazala nožni udarac i kako to izgleda u pravoj akciji. Nakon svega toga njezini prijatelji iz razreda isprobali su i sami napraviti što su vidjeli. Cure su bile hrabrije od dečki i prve su isprobale pokret koji im je pokazala Paula Anđela. Bio je to zabavan dan u OŠ Kralja Tomislava. Pomagala je takwondo trenerica  Azra Zukanović  i učiteljica iz školskog boravka Martina Mišković.

Taekwando 4  _WAL9412_f_mala_Taekwando 5  WAL9421_f_mala

Zadatak projekta Odaberi sport je masovno uključivanje djece u šport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja športom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza: „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Zagreb“, gdje će dobiti i besplatnu sportsku opremu – judo kimono.

Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.

Taekwando 7  _WAL9473_f_malaLenta_element2_A4