Popularni tv voditelj Frano Ridjan u projektu Odaberi sport posjetio je i zagrebačku O.Š. Matije Gupca

IOS Matije Gupca 2 MG_3008

IOS Matije Gupca MG_3010

Popularni tv voditelj Frano Ridjan u projektu Odaberi sport posjetio je i zagrebačku O.Š. Matije Gupca. Poznati televizijski voditelj ispričao je učenicima istinitu priču o malenom Jigoru Kanu, koji je želio postati velik i jak i postao je judaš. Učenici najviše vole s Franom uvježbavati ovaj japanski tradicionalni i judo naklon.

Predstava za djecu u 12 zagrebačkih osnovnih škola provodi se kroz projekt Odaberi sport.  Dječja predstava “Olimpijske priče” u osnovnim školama uključenim u ovaj projekt – dodatna je inovativna aktivnost motivacije uključivanja učenika u judo sport.
Zadatak projekta je masovno uključivanje djece u šport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja športom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza: „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Zagreb“, gdje će dobiti i besplatnu sportsku opremu – judo kimono.

Provedbu projekta Odaberi sport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.

Lenta_element2_A4