Projekt „ODABERI SPORT“ (UP.02.1.1.08.0008) omogućuje svoj djeci bavljenje sportom bez obzira na socijalne razlike

škole _DSC2392small

Udruga Pokret – aktivan i zdrav pozvala je 12 osnovnih škola na području grada Zagreba da se uključe i sudjeluju u provedbi projekta “Odaberi sport” pod  potporom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Središnjeg državnog ureda za šport, financirana iz Europskog socijalnog fonda.

Sport nije luksuz kojem dijete nema pristup, jer mu roditelji ne mogu priuštiti sportsku opremu tenisice, trenirku ili kimono. Sport je pravo i potreba suvremenog čovjeka, čimbenik zdravlja, ima društvenu vrijednost u odgoju i razvoju djece i mladih, jer im uvodi navike zdravog stila života. Projekt „Odaberi sport“ (UP.02.1.1.08.0008) nabavkom sportske opreme – judo kimona – i gratis upisima u judo klubove – omogućuje svoj djeci bavljenje sportom bez obzira na socijalne razlike. Financira ga Europski socijalni fond, provodimo ga s partnerom Zagrebačkim judo savezom  u suradnji s 12 osnovnih škola u Zagrebu.

ZAGREBAČKE OSNOVNE ŠKOLE POZVANE NA SUDJELOVANJE U PROJEKTU
O.Š. CVJETNO NASELJE
O.Š. HORVATI
O.Š. JURE KAŠTELANA
O.Š.MALEŠNICA
O.Š. ŠPANSKO-ORANICE
O.Š. ANTE KOVAČIĆ
O.Š. DAVORINA TRSTENJAKA
O.Š. SAVSKA (područna škola)
O.Š. TRNJANSKA
O.Š. AUGUSTA ŠENOE
O.Š. KRALJA TOMISLAVA
O.Š. JULIJA KLOVIĆA

Učenici će kroz teoretsku prezentaciju, na njima prilagođeni način upoznati osnovne karakteristike i specifičnosti 26 olimpijskih sportova. Program motivira, educira i pomaže učenicima da prepoznaju i odaberu sport kao izvannastavnu aktivnost u kojoj će uživati i dobro se zabaviti, stvarajući pozitivnu naviku tjelesne aktivnosti od rane mladosti.