Svi su me nagradili velikim pljeskom

Priredba u EK 5  IMG_20200217_125700

Priredba u EK 4  IMG_20200217_123636Priredba u EK  1 IMG_20200217_124341

Sad ćemo ostati na vezi on-line. Sad ćemo vam pokazivati što smo naučili u JudoIN u Judo klubu Rijeka prije nego nas je korona virus zatvorio u kuće. Evo, ovo je bila dječja predstava “Nježan put” u OŠ Eugen Kumičić Rijeka. Nakon priče o tome kako je nastao judo učenici su vidjeli i prave judaše kako vježbaju. Tako su među njima vidjeli i mene. Evo, ovo je judo zahvat koji sam im pokazala, a svi su me nagradili velikim pljeskom. Hvala puno, vaša Matea.
Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA  velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.

LENTA