Ekipa iz JudoIN programa ne posustaje u treninzima
23/10/2020
Bravo, Iva, Matea i svi ostali iz JudoIN ekipe!
31/10/2020

Svjetski je judo dan

Svjetski je judo dan, i evo poruke kako i veliki i mali u kimonu mogu ostvariti svoj san! Judo svi mogu vježbati od 5. do 105., veliki i mali, sporiji i brži, slabiji i jači, lakši i teži, s poteškoćama ili bez tegoba, samo je puno srce bitno – jer svi smo u Judo klubu Rijeka dio velike judo obitelji.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg provodimo u Judo klubu Rijeka, velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.