Na igralištu zagrebačke OŠ Miroslav Krleža sve vrvi od judaša
15/06/2020
Odaberi sport i dobro društvo
22/06/2020

Trener Aleksandro Obrovac nastavlja vježbanje u projektu JudoIN

Trener Aleksandro Obrovac nastavlja vježbanje sa svojim malim judašima u projektu JudoIN u Judo klubu Rijeka. Korona nas je malo razlijenila, ali brzo ćemo to nadoknaditi, jer trener je dobar, ali nepopustljiv. Ponavljamo vježbe i sve smo bolji!

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA  velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Lenta_element2_A4

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.