Zajedno smo obilježili Dan sporta

Dan sporta image00001

Netko baca jače, netko sporije, ali je važno da smo zajedno, Zajedno smo obilježili Dan sporta, svi judaši Judo kluba Rijeka. S nama su bili i naši prijatelji koji vježbaju judo prema prilagođenom programu JudoINkluzije.
Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“.
Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut projekt „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.
Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.