Započet u Zagrebu eu projekt Odaberi sport – koji smanjuje socijalnu isključenost djece iz sporta

Lenta_element2_A4

ZG sastanak Odaberi sport IMG_2794 (1)

Zagreb, 25. studeni 2018.  – Sastanak Udruge Pokret – aktivan i zdrav s partnerom Zagrebačkim judo savezom (ZJS) s kojim je dogovoreno da će Projekt Odaberi sport – UP.02.1.1.08.0008 – financiran od Europskog soijalnog fonda  provoditi treneri zagrebačkih judo klubova JK Lika i JK Centar. Dogovoren je raspored provedbe projekta te u kojim školama i vrtićima će se provoditi projekt.

Na sastanku: predsjednik ZJS Dean Bogić, tajnik ZJS Miroslav Novković, predstavnici Judo kluba Lika Nikolina Šimunović, Beata Guszak, Denis Beljić, predstavnik Judo kluba Centar Hrvoje Lindi, predstavnici Udruge Pokret -aktivan i zdrav Vitomir Spasović, Martina Butković Kontešić i Davor Juričić

Projekt „ODABERI SPORT“ motivira, educira i pomaže učenicima –  djeci koja su u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti – da odaberu sport i tako se uključe u sportsko rekreacijske aktivnosti. Projekt na inovativan i djeci prihvatljivi način razvija svijest o važnosti usvajanja navika zdravog stila života, te popunjavanja slobodnog vremena kvalitetnim sadržajima kroz razvijanje dugoročnijeg interesa za bavljenjem sportom.

Projekt provodi – Udruga ‘POKRET – AKTIVAN I ZDRAV’- udruga za poticanje tjelesne aktivnosti s partnerom u projektu – Zagrebačkim judo savezom (ZJS). Partner ZJS  je od iznimnog značaja za projekt, jer posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom i sportskom radu s djecom te osigurava suradnju između judo klubova i škola radi provedbe projekta u 12 osnovnih škola na području Grada Zagreba. Partner ZJS je važan radi koordinacije aktivnosti interdisciplinarne suradnje i podizanja svijesti o važnosti sportskih aktivnosti.