Svjetski je judo dan
28/10/2020
Nije lako održati treninge, ali pokušavamo
22/11/2020

Bravo, Iva, Matea i svi ostali iz JudoIN ekipe!

Misliš rođen sam s poteškoćama, pa bez poteškoća položim za viši judo pojas? Samo vježbam puno više i zahvaljujući mojim trenerima Slaviši, Aleksandru i Sandri u Judo Klubu Rijeka položili smo i mi iz programa JudoIN za jači judo pojas, ali smo napredovali ne samo o u judu, nego i u našim svakodnevnim pokretima, i zato osjetimo da smo jači. A danas nam je samo bilo važno pokazati vam da je i sreća kod svih judaša ista kad je judo diploma u rukama i novi judo pojas zavezan oko kimona. Bravo, Iva, Matea i svi ostali iz JudoIN ekipe!

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg provodimo u Judo klubu Rijeka, velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.