Knjige "Mali sportaši"Serijal knjiga “Mali sportaši” namijenjen je djeci od 6 do 12 godina - dob uključivanja djece u sport. Ove knjige na afirmativan i djeci prilagođen način (ilustracije, fotografije, strip) daju opis 26 olimpijskih sportova, obrazlažu važnost bavljenja sportom, približavaju djeci načela olimpizma i Olimpijskih igara te im budi interes za sport.

Knjige će motivirati djecu na bavljenje sportom ali pružiti im i mogućnost odabira sporta koji im se najviše sviđa. U tome će im pomoći crtani junaci iz knjiga: Barbara, Silvije, Zloćo, Vrabac, Nina, Genije, Roman, Glista i Mrvica, koji obilaze sportove tražeći sport za sebe. Na svom putovanju susreću se s pravim malim sportašima i zajedno s njima uz smjeh i veselje treniraju.

Prateći dogodovštine crtanih junaka kroz serijal od 5 knjiga, djeca će na zanimljiv i prilagođen način upoznati olimpijske sportove: odbojku, biciklizam, tenis, mačevanje, plivanje, skokovi u vodu, džudo, košarka, jedrenje, atletika, vaterpolo, gimnastika, hrvanje, rukomet, ritmička gimnastika, streljaštvo, konjički sport, stolni tenis, veslanje, taekwondo, nogomet, streličarstvo, badminton, dizanje utega, hokej na travi, sinkronizirano plivanje.

Serijal „Mali sportaši“ objavljen je 2008. godine uz potporu Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), što je ujedno potvrda da ovi priručnici zadovoljavaju najviše standarde stručnosti u sportskoj literaturi. Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje 2011. godine knjige su pomoćno nastavno .

Autori: Vitomir Spasović
Ilustrator: Matija Dražović
Fotograf: Walter Sirotić


Author
Vitomir Spasović

Vitomir Spasović
Vitomir Spasović rođen je 1964. u Zagrebu, Hrvatska, gdje živi i radi. Diplomirao je na Fakultetu za kineziologiju u Zagrebu.

Ostvario je izvrsnu sportsku karijeru kao član Hrvatskog judo reprezentacije, a 1992. je na svjetskom A turniru postao i prvi osvajač međunarodne medalje za Hrvatsku. Kasnije je bio trener kadeta i seniora i izbornik seniorske Hrvatske judo reprezentacije. Danas djeluje u području sportske pedagogije i bavi se projektima koji masovnije uključuju djecu u sport zbog pozitivnog utjecaja na njihov izgled i zdravlje, a pogotovo na njihovo ponašanje, navike i odgoj.

Razvio je projekte koji su u ovom području značajna pomoć roditeljima i djeci u odabiru najboljeg sporta za njih. Autor je serijala knjiga za djecu „Mali sportaši“, slikovnica „Olimpijske priče“ i projekta zdravstvene prevencije „Odaberi sport“. Za ove projekte autor je dobio podršku Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatskog olimpijskog odbora i nadležnih zdravstvenih i obrazovnih institucija.


Mogući pregled knjiga

Klikom na naslovnicu knjige možete prelistati dio svake knjige.

Mali sportaši 1
tvrdi uvez, u boji, dimenzije 21,5 x 26,5 / br. strana 72.

Na zabavan i prilagođen način kroz ilustracije, fotografije i strip uz prateći tekst, djeca će upoznati olimpijske sportove: džudo, atletika, skokovi u vodu, košarka, jedrenje (…povijest i karakter sporta, osnovna pravila i strukturu kretanja, način vježbanja…) što će im probuditi maštu i interesa za sport.

Cijena: 14,90 eur

Naruči knjigu

Mali sportaši 2
tvrdi uvez, u boji, dimenzije 21,5 x 26,5 / br. strana 72.

Na zabavan i prilagođen način kroz ilustracije, fotografije i strip uz prateći tekst, djeca će upoznati olimpijske sportove: plivanje, tenis, mačevanje, odbojka, biciklizam (…povijest i karakter sporta, osnovna pravila i strukturu kretanja, način vježbanja…) što će im probuditi maštu i interesa za sport.

Cijena: 14,90 eur

Naruči knjigu

Mali sportaši 3
tvrdi uvez, u boji, dimenzije 21,5 x 26,5 / br. strana 72.

Na zabavan i prilagođen način kroz ilustracije, fotografije i strip uz prateći tekst, djeca će upoznati olimpijske sportove: sportska gimnastika, vaterpolo, hrvanje, rukomet, ritmička gimnastika, streljaštvo (…povijest i karakter sporta, osnovna pravila i strukturu kretanja, način vježbanja…) što će im probuditi maštu i interesa za sport.

Cijena: 14,90 eur

Naruči knjigu

Mali sportaši 4
tvrdi uvez, u boji, dimenzije 21,5 x 26,5 / br. strana 72.

Na zabavan i prilagođen način kroz ilustracije, fotografije i strip uz prateći tekst, djeca će upoznati olimpijske sportove: veslanje, taekwondo, konjički sport, stolni tenis, nogomet (…povijest i karakter sporta, osnovna pravila i strukturu kretanja, način vježbanja…) što će im probuditi maštu i interesa za sport.

Cijena: 14,90 eur

Naruči knjigu

Mali sportaši 5
tvrdi uvez, u boji, dimenzije 21,5 x 26,5 / br. strana 64.

Na zabavan i prilagođen način kroz ilustracije, fotografije i strip uz prateći tekst, djeca će upoznati olimpijske sportove: hokej na travi, streličarstvo, sinkronizirano plivanje, dizanje utega, badminton (…povijest i karakter sporta, osnovna pravila i strukturu kretanja, način vježbanja…) što će im probuditi maštu i interesa za sport.

Cijena: 14,90 eur

Naruči knjigu