S našim trenerom Bradom
15/06/2020
Trener Aleksandro Obrovac nastavlja vježbanje u projektu JudoIN
22/06/2020

Na igralištu zagrebačke OŠ Miroslav Krleža sve vrvi od judaša

Na igralištu zagrebačke OŠ Miroslav Krleža sve vrvi od judaša. Pitanje je samo tko može brže i duže izdržati sve zadatke koje je trener postavio pred njih. I što je najvažnije, judo je zabavan i zdrav.Zbog pandemije je preporuka da se što više vježba na otvorenom, pa se ne čudite što smo bez kimona.

Projekt „ODABERI SPORT“ omogućuje djeci besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza u  „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Centar“, gdje dobivaju i pripadajuću sportsku opremu (judo kimono). Projekt jača suradnju odgojno obrazovnih i sportskih institucija, paralelno se obraćajući i roditeljima, stvarajući utjecaj okruženja da je bavljenje sportom nešto što je opće prihvaćeno i dostupno. Cilj projekta Odaberi sport je masovno uključivanje djece u sport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja sportom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u navedenim klubovima.

Lenta_element2_A4

Provedbu Projekta Odaberi sport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.