Vježbamo ponovo u dvorani
09/03/2021
Dijelimo uspomene: Sportska lektira i judo predstava u O.Š. Savska
03/03/2022

Provodimo projekt “Odaberi sport” u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom

Hrvatski olimpijski odbor kao najviša nevladina nacionalna sportska udruga u Hrvatskoj ima zakonom utvrđenu zadaću promicanja i poticanja razvoja sporta u Republici Hrvatskoj, što  podrazumijeva poticanje djece na bavljenje sportom uz promicanje olimpijskih načela, etičkih, moralnih i drugih pozitivnih vrijednosti sporta.
Ta su načela i vrijednosti obuhvaćena u projektu „Odaberi sport“ koji zdrave sportske navike predstavlja kroz predstave i priče  iz serijala knjiga sportskih priručnika za djecu „Mali sportaši“ i serijala sportskih slikovnica za djecu „Olimpijske priče“.
Projekt realizira Udruga Pokret aktivan i zdrav.
U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom na području grada Zagreba provodimo projekt „Odaberi sport“ za učenike nižih razreda osnovnih škola.  Cilj projekta „Odaberi sport“ je promicanje tjelesne aktivnosti kroz dimenziju sporta, na djeci zanimljiv i prihvatljiv način, a u svrhu: educiranja, motiviranja i njihovog uključivanja u sportske aktivnosti, stvaranja navika zdravog stila života te naglašavanje općih društvenih vrijednosti koje nameće sport.
Projekt  „Odaberi sport” proveden je 13.12.2021. u Dječjem domu Laduč, Donji Laduč i 21.12.2021. u OŠ I.G. Kovačić u Zagrebu.
 Udruga Pokret – aktivan i zdrav, provela je predstave za učenike nižih razreda osnovnih škola pod nazivom „Olimpijske priče“ koje se sastoje: od djeci prilagođenog predavanja o važnosti bavljenja sportom, koju je proveo prof. Vitomir Spasović, te kroz dramsku predstavu u trajanju od 45 minuta. Glumci Paško Vukasović i Nina Spasović ispričali su priču o važnosti bavljenja sportom, prezentirajući serijal slikovnica o poznatim sportašima.
Glumački nastup – pričanje priče o judo sportu „Nježan put“ završio je darivanjem  serijala knjiga sportskog priručnika za djecu „Mali sportaši“ i serijala sportskih slikovnica za djecu „Olimpijske priče“ koje su škole dobile na dar.
Prilikom provedbe projekta poštovane su sve COVID mjere.