Odaberi sport, jer tako si i ljepši
29/05/2020
S našim trenerom Bradom
15/06/2020

Radi korone nismo dugo trenirali, cijelo tijelo se ulijenilo

Prvi treninzi 3  20200521_181052

Radi korone nismo dugo trenirali u našem Judo klubu Rijeka u projektu JudoIN, pa su se noge, ruke, cijelo tijelo se ulijenilo. Ali, prednost je kad treniraš judo što se uvijek možeš odmoriti na strunjači.

Lenta_element2_A4

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg provodimo u Judo klubu Rijeka,  velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.