Odaberi sport – Sad ćemo u karanteni ostati na vezi on-line
29/03/2020
Donosimo vam jednu lijepu priču o judu ‘Nježan put’
16/04/2020

U karanteni smo zbog korone. Nema treninga. #OstaniteDoma

U karanteni smo zbog korone. Nema treninga. #OstaniteDoma

Sad pazite na svoje zdravlje i svih oko vas, ostanite doma i prije će proći ova pandemija. Ali, sjetite se i preko ovih fotografija iz zagrebačkog Judo kluba Lika koliko nam je važan socijalni kontakt s drugima, druženje bez sigurne udaljenosti, zagrljaj, dodir ili sportski čvrsti judo zahvat. Neka vam to bude razlog više da još više pazite na upute liječnika za zdravlje, pa da se što prije opet družimo u projektu Odaberi sport. 

Projekt „ODABERI SPORT“ omogućuje djeci besplatno treniranje juda u klubovima Zagrebačkog judo saveza u  „Judo klubu Lika“ i „Judo klubu Centar“, gdje dobivaju i pripadajuću sportsku opremu (judo kimono). Projekt jača suradnju odgojno obrazovnih i sportskih institucija, paralelno se obraćajući i roditeljima, stvarajući utjecaj okruženja da je bavljenje sportom nešto što je opće prihvaćeno i dostupno. Cilj projekta Odaberi sport je masovno uključivanje djece u sport, te stvaranje navika dugoročnog bavljenja sportom. Projekt se obraća općoj populaciji školske djece, ali ciljna skupina su djeca u nepovoljnom socijalnom položaju i time u riziku od socijalne isključenosti (djeca čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici dječjeg doplatka, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji, iz obitelji s troje ili više djece i s problemima u ponašanju), a kojima se omogućuje besplatno treniranje juda u navedenim klubovima.

LENTA

Provedbu Projekta Odaberi sport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.