Matea Glavan na online treningu JudoIN
30/12/2020
Bravo, Iva, Matea i Carla!
26/01/2021

Uspješan oporavak želimo svim oboljelima

Iako je naš trener Slaviša Bradić, zvan Brada, Novu godinu dočekao u krevetu zbog zaraze korona virusom, pružio je dobar otpor. U toj oštroj borbi s koronom, zahvaljujući i judo snazi, odnio je značajnu pobjedu. I evo ga natrag! Već je on s nama na online treninzima JudoIN programa. Judaše je teško zaustaviti! Dobro nam došao natrag Brada! Uspješan oporavak želimo svim oboljelima.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg provodimo u Judo klubu Rijeka, velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.