Donosimo vam jednu lijepu priču o judu ‘Nježan put’
16/04/2020
Bravo, Paola, hvala na fotografijama
28/04/2020

Nastavite vježbati!

Istezanje IMG_20190228_175224

Sigurno ste upamtili mnoge vježbe koje smo radili zajedno u projektu JudoIN  prije karantene. Evo, na primjer, kako su u dvorani to radile Clara i Matea, trbušnjake ili istezanje možete raditi i sad kad ste doma. Nastavite vježbati! Šaljite nam svoje fotografije kako provodite vrijeme sad kad ste doma, bilo da vježbate, plešete, crtate, smijete se. I ovo će proći, pa se opet vidimo u Judo klubu Rijeka u projektu JudoIN.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA  velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Lenta_element2_A4

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.