I ovo će proći, a mi ćemo na judo opet doći
29/11/2020
Sretan Božić svakome
25/12/2020

Ne smijemo se predati

Daleko je ova godina bila od lake godine. Ali, ne smijemo se predati, vježbati se mora, moramo se malo prilagoditi dok se opet ne vratimo u judo dvoranu. Corona pandemija nam je donijela i online treninge. Pogledajte kako se treneri Judo Kluba Rijeka Sandra i Aleksandro trude pomoći djeci s teškoćama u razvoju da nastave trenirati i doma vođeni vježbama koje im oni pokazuju iz svojih stanova. Trening je za projekt JudoIN vodio trener velikog srca Slaviša Bradić.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg provodimo u Judo klubu Rijeka, velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.