Ne smijemo se predati
24/12/2020
Milka Babović, kakvu znam
26/12/2020

Sretan Božić svakome

Sretan Božić svakome. Ova nas fotografija podsjeća na zagrljaj Djeda Mraza kad je dolazio u Judo Klub Rijeku i na dane kad smo i mi dijelili zagrljaje i judo zahvate. Ali svi koji se vole i poštuju jednog će se dana opet grliti. Mi djeca s teškoćama u razvoju najviše volimo zagrljaje. Grlite se svi doma, online, bilo kada, ne propuštajte to ni sada.

Dobrobit projekta „JUDO INclusion“ – AKTIVAN I ZDRAV – RIJEKA, kojeg provodimo u Judo klubu Rijeka, velika je za svako dijete koje se osjeća „drugačije“. Djeca s teškoćama u razvoju (TUR) više su ograničena u sudjelovanju u sportskim aktivnostima od svojih vršnjaka, a jaz se širi odrastanjem. Zato je pokrenut „JUDO INclusion“. Dijete s TUR ima poteškoće i u socijalizaciji i teško im se družiti s drugom djecom, jer se osjećaju drugačije, a to lako rezultira izolacijom i isključenjem iz okoline. Djeca s TUR svaki su dan  suočena s time što ne mogu, kao i njihovi roditelji. Bit će im lakše ako  ih ohrabrimo da se fokusiraju na ono što mogu, a ne na ono što ne mogu.

Provedbu Projekta JudoINkluzije sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost  udruge Pokret – aktivan i zdrav, udruge za poticanje tjelesne aktivnosti.